Holdbeskrivelser

Les Mills Bodypump

Er holdet til dig der gerne vil have en effektiv træning og en stærk og markeret krop. Du går ikke på kompromis med at træningen skal være sjov og motiverende samt udføres i takt til fed musik. Dette betyder at du holder motivationen til sidste gentagelse, og det er lige præcis det, der gør at du kommer igen, stærkere næste gang.
Tempoet er varierende undervejs. Dette, samt de eksplosive gentagelser, giver dig styrke og udholdenhed over længere tid. Du vil derfor ikke kun mærke din krop bliver stærkere – men også at din udholdenhed bedres.

Vi benytter vægtstænger og skiver samt håndvægte. Alle kan være med, og vi glæder os til at se dig.


   

Crossboxing 

Super hårdt program sammensat af basis øvelser, hvor du kommer til at give dig selv 100%. Inspireret af crossfit med elementer af motionsboksning. En time med fuld power, fed musik og træning af hele kroppen.

Puls & styrke 

På Puls/Styrke-timerne kombinerer vi styrketræning og konditionstræning. Det er en intensiv time, hvor du får trænet hele kroppen. Puls/Styrke er et hold for dig som ønsker høj intensitet og masser af energi i din træning. 
Timen kan bygges op på mange forskellige måder. Du får altså en alsidig og varieret træning, hvilket gør at det aldrig er kedeligt at komme til Puls/Styrke. De oftest brugte redskaber er vægtstænger med skiver, håndvægte, kettlebell, elastikker og step bænke. 
Teknikken vil blive forklaret inden øvelserne og instruktøren vil hjælpe dig med at rette din teknik undervejs i timen. Instruktøren motiverer og guider dig igennem hele timen og sikrer at stemningen og energien er i top. 
 

   

TRX

TRX® Suspension Training® er en revolutionerende metode til at træne funktionelle bevægelser, udelukkende med din egen kropsvægt som modstand.  Med TRX® Suspension Trainer™ kan du udføre hundredvis af øvelser, som opbygger styrke, smidighed, balance,  mobilitet og forebygge skader, alt sammen med præcis den intensitet, du selv vælger.

 

 

 

Stott pilates

Stott-pilates bygger på Joseph Pilates oprindelige principper hvor stabilitet samt træning af kropskernen, kontrol og kvalitet i træningen er nøgleord. Stott-pilates er en videreudvikling af den oprindelige metode og har inkorporeret nutidens viden omkring kroppen i konceptet. Udover de oprindelige principper retter træningen sig mod at skabe optimale betingelser for rygsøjlen. Vi arbejder således hen imod at skabe en neutral rygsøjle samtidig med at resten af kroppen bliver stærkere. Med stott-pilates skaber du en krop i balance.

 

 

Ryghold

Rygholdet er for dig som har ondt i ryggen eller som gerne vil forebygge evt. rygproblematikker samt træne dig til en stærk og sund ryg. Fokus er på de dybe ryg- og mavemuskler samt på ryggens og skuldrenes stabiliserende muskler.

 

 

Bodybike

Body Bike er populært sagt "Aerobic på cykel". Det er holdtræning på specialbyggede cykler, hvor instruktøren tilrettelægger "ruter" i takt til musikken. Hvis man vil smide et par kilo, er denne form for motion ideel, da man forbrænder mange kalorier. Hvis man ønsker at konditionen skal forbedres kan man ikke ønske en bedre form for konditionstræning.

 

 

Hjertehold

Hjerteholdet er et hold primært for medlemmer af hjerteforeningen, men så længe der er plads, er alle velkomen. Medlemmer af centeret kan deltage på holdet uden at betale, mens medlemmer af hjerteforeningen som ikke er medlemmer af centeret betaler 40 kr. pr. gang. Holdet består af 30 minutters bodybike og 45 minutters holdtræning  

Ønsker man kun at deltage på enten bike eller i holdsalen er dette også muligt.

 

Morgengymnastik ved Else

Gang i hele kroppen - både puls- og muskeltræning. Vi bruger bl.a. elastikker, håndvægte, kettlebell, stor og lille bold, etc. - altså øvelser, der alle arbejder med smidighed, mobilitet, muskelopbygning, kropsholdning, etc. Ligeledes vil hver time indeholde balanceøvelser samt udstrækning/afslapning. 

 

Ballroom fitness

Ballroom Fitness er et træningskoncept, som kombinerer dans og aerobic.
Holdet henvender sig til alle uanset niveau og alder, og der kræves ingen dansepartner.
Træningen forløber som en aerobictime, men øvelserne er baseret på grundtrinene og grundrytmerne fra de klassiske danse – vals, tango, cha cha cha, jive, samba, rumba, slowfox, etc., kombineret med traditionelle fitnessøvelser.
Kombinationen af dans og fitness giver et højt energiniveau, man får sved på panden og pulsen op. Samtidigt styrkes kondition, koordination, balance, smidighed, kropsbevidsthed, rytmesans osv.
Kort sagt: Dans og fitness i skøn forening til masser af inspirerende dansemusik. Det er sjovt, det er god motion, alle kan være med og blive "Vild med Dans", hvis man ikke allerede er det i forvejen.

 

Yoga ved Else Møller Andersen

Hatha er den mest udbredte yogaform i vesten og kan betegnes som “klassisk”. Hatha består af yogastillinger, åndedrætsøvelser og meditation. Yogaformen foregår i et langsomt tempo – ofte flere vejrtrækninger i hver stilling. 

Nogle gange kan timen dog indeholde mere kraftfulde yogastillinger 

Mine timer starter med opvarmning efterfulgt af forskellige yogaøvelser, balanceøvelser samt øvelser, der påvirker kroppens meridianer. Timen sluttes med nogle udstrækningsstillinger, der påvirker bindevævet( Yin yoga)  samt afslapning. 

Vi bruger yogabælte, klodser samt yogapøller. 

Mandage fra kl. 10.00 - 11.15 

Alle er velkommen - alle kan være med. 

 

Ashtanga Yoga ved Mona

Ashtanga yoga er en af de mest aktive yogaformer som findes. Den både styrker og smidiggør kroppen på en effektiv måde, og har desuden den fordel, sammenlignet med andet træning, at den også er afstressende og giver en fornemmelse af lethed i kroppen og ro i sindet.

Min time vil typisk være bygget op med fokus på åndedræt og dynamisk opvarmning af kroppen. Derefter går vi i dybden med et par af de mere fysisk krævende stillinger, efterfulgt af balance træning, for til slut at runde timen af med en afspænding.

Vi bruger blokke, bælter og yogapøller, således alle kan være med uanset hvor smidig din krop er.